Idealna za doručak ili večeru: Pita sa tikvicama i šunkom koja nema konkurenciju, nećete znati kad vam je dosta
Pita, Foto: Oleksandr Prokopenko / Alamy / Alamy / Profimedia

majstorski

Idealna za doručak ili večeru: Pita sa tikvicama i šunkom koja nema konkurenciju, nećete znati kad vam je dosta

Ovo treba probati, svaki zalogaj je uživanje.

Objavljeno:

Sa pitom nema greške, bilo da je pravite za ručak, večeru, užinu; sa sirom, višnjama, jabukom.... prosto, ovaj obrok je uvek primamljiv.

No, da li ste jeli pitu sa šunkom i tikvicama? Ako niste, vreme je da probate.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 100 g tvrdog sira po želji
  • 3 jajeta
  • svež peršun
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 300 g šunke
  • suvi biljni začin

Priprema:

  1. Tikvice očistite i izrendajte, pa posolite. Izcedite im višak tečnosti.
  2. U dublju posudu stavite tikvice, dodajte im rendani sir, sitno iseckan peršun i jaja, pa sve začinite suvim biljnim začinom.
  3. Dodajte brašno i prašak za pecivo, te sve to dobro promešajte.
  4. Pleh blago nauljite u pospite brašnom, pa sipajte trećinu smese sa tikvicama.
  5. Po tome poređajte tanke kriške šunke, pa sipajte testo i naizmenično ponavljajte radnju dok ne potrošite sastojke. Završte smesom sa tikvicama.
  6. Pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Smesu probodite čačkalicom kao test da li je testo pečeno - ako jw čačkalica suva, možete isključiti rernu.
  7. Pitu poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

Bonus video:

Error in getting video.

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Ona/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.